Hoe werf ik stemmen? Tips & trucs

Staat jouw teamfoto op wijzijnmijndomein.nl en wil je mooie prijzen winnen voor je hele team? Zorg er dan voor dat jouw teamfoto de meeste stemmen krijgt. Met deze toolkit is dat helemaal makkelijk.

Vraag iedereen die je kent om te stemmen

Hoe meer mensen je vraagt om te stemmen, hoe meer stemmen je krijgt. Vertel daarom overal en aan iedereen dat je meedoet aan de wijzijnmijndomein.nl fotoactie en vraag ze om te stemmen. Dat deed Kaylee ook en zij won met haar team de actie van vorig jaar.

Gebruik social media

Snapchat, Instagram, verzendlijsten in Whatsapp, roep iedereen op om te stemmen op jouw teamfoto. Deel de directe link naar jouw teamfoto zodat mensen direct kunnen stemmen.

Stap 1. Zoek jouw teamfoto op via zoeken.

Stap 2. Kopieer de url in de adresbalk. Als je deze link deelt op social media, dan komen mensen direct op de juiste plek terecht om op jouw team te stemmen.

Tip: gebruik de deelknoppen bij jouw foto en deel de oproep om te stemmen direct op je eigen social media. Nog makkelijker!

Zoek jouw teamfoto op

Doe een oproep op school

Op school ken jij vast veel mensen. Heb je hun al gevraagd of ze op jouw team willen stemmen? Ga langs de klassen en doe een oproep. Kennen ze jou of teamgenoten van jou, dan is de kans groot dat ze willen helpen. Daarmee heeft Alyssa van De Treffers MO17 het team naar de winst geholpen.

Zet je ouders in

Jij kent veel mensen, maar jouw ouders, trainers of coaches vast ook. Vraag ze daarom om mee te helpen om stemmen te verzamelen. Op die manier heeft De Treffers MO17 op het laatste moment nog de winst behaald, vertellen trainers Jeroen en Emile in de video hieronder.

Hang posters op in het clubhuis

Hoe vaker mensen je oproep om te stemmen zien, hoe groter de kans dat ze dat doen. Hang daarom posters op met de vraag om te stemmen. Bijvoorbeeld in de kantine van de club en in de kleedkamers, maar ook op school en op andere plekken waar je komt.

Ingewikkeld om zelf een poster te maken? Wij kunnen dat voor je doen. Stuur ons een bericht en vermeld daarbij je teamnaam. Binnen een paar dagen krijg je de poster met jouw teamfoto erin toegestuurd en dan kun je hem printen op A4. Vraag de poster aan.

Bericht in de krant

Heeft jouw stad of dorp een huis-aan-huiskrant? Kijk dan eens of je daar ook een oproep in kunt plaatsen. Lokale kranten zijn vaak blij met kant-en-klare r om te plaatsen. Stuur daarom een artikel naar de lokale pers met een foto van jullie erbij, de kans is groot dat het geplaatst wordt!

Download een voorbeeldartikel

Plaats een oproep in de clubnieuwsbrief

Heeft jouw club een nieuwsbrief, website of social media? Vraag dan of je daar ook een oproep mag plaatsen. Hieronder vind je een voorbeeldtekst hiervoor. Of maak er zelf wat moois van. Vergeet niet jullie teamfoto erbij te plaatsen!

 

Download een voorbeeldbericht >

Met je team op nummer 1

Wil jij een wedstrijd winnen? Natuurlijk! Want je wilt op nummer 1 staan. En dat winnen doe je samen, toch? Verzamel samen zoveel mogelijk stemmen en de clinic met je team.

En wie weet, win jij dit jaar wel net als De Treffers MO17 dat vorig jaar deed!